"Süt Endüstrisinde Kariyer" Konferansı

Acıpayam'da "Süt Endüstrisinde Kariyer" konulu bir konferans gerçekleştirildi.

Pamukkale Üniversitesi Acıpayam Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Kaymakam Uğur Kalkar, Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, Acıpayam Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Turgut Tok, İlçe Emniyet Müdürü Nusret Ertop, Atasancak Tarım İşletmesi Genel Müdürü Lütfi Kaşlı, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Muzaffer Yılmaz, İlçe Tarım Müdürü Yılmaz Çelikten, öğretim elemanları, daire ve kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Uğur Kalkar, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, "Acıpayam 46 bin büyükbaş hayvan sayısı ile Denizli'deki toplam büyükbaş hayvan sayısının dörtte birine sahip bir ilçe. Aynı zamanda süt üretiminde, ildeki toplam süt üretiminin dörtte birini gerçekleştiriyor. Son yıllarda gerçekleşen hayvancılık yatırımlarıyla ilçemiz ülke genelinde ilçeler arasında 'Ulusal Süt Kayıt Sistemi'ne göre ortalama günlük 300 ton süt üretimiyle yedinciliğe yükselmiştir. Gerek özel sektör, gerekse kamu yatırımlarıyla belli bir kapasiteye ulaşan ilçemizdeki hayvancılık yatırımlarının artarak devam ediyor olması bizleri mutlu ediyor, ancak yem bitkileri üretimini de buna paralel olarak artırmamız gerekiyor" dedi.

Atasancak Tarım İşletmesi Genel Müdürü Lütfi Kaşlı da "Süt Endüstrisinde Kariyer" konulu bir konuşma yaptı.

Kaşlı, sağlıklı süt üretimi, süt üretiminin artırılması, süt ürünlerinin pazarlanması, süt ürünleriyle insana bulaşan hastalıkların önlenmesi, Acıpayam Meslek Yüksekokulu ile işbirliği konularında izleyicilere bilgi verdi ve konu ile ilgili olarak öğrencilerin ve katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

- DENİZLİ

Anadolu Ajansı