Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınav İlanı Yayınlandı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Düzenlenmesine Dair Yönetmelik kapsamında 2019 yılı Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı gerçekleştirileceğini açıkladı. Bakanlık tarafından yayımlanan duyuruda söz konusu sınava kimlerin başvuru yapacağına dair açıklamalarda yer aldı.

Sınava ilişkin bilgilerinde yer aldığı ilan metninde başvuruların nasıl yapılacağı da açıklandı.

TARIM BAKANLIĞI'NDAN TARIMSAL YAYIN SINAVI

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan söz konusu sınava dair yapılan basın açıklamasında sınava Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve lise, ön lisans ve lisans düzeyinde tarımsal alanda mezun olmuş kişilerin katılabileceğini duyurdu. Bu sınav için başvuruların 1 Mart 2019 tarihinde başlanacağı ve 13 Mart 2019 tarihine kadar devam edeceği bildirildi. Bu süre zarfı içinde söz konusu ilana başvuruda bulunacak adaylar başvurularını İl Tarım ve Orman Müdürlüklerine, kamu merkez birimlerinde görevli kişiler Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi (UTEM)’ne yapacaklar.

SINAV ÜCRETİ VE SINAV BİLGİLERİ

Tarım Bakanlığı'nca Gazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (GAZİSEM) tarafından gerçekleştirilecek sınav için adaylar 80 TL'lik başvuru ücreti ödeyecekler.

Adaylar sınav ücretlerini Halkbank aracılığıyla yatırılacaklardır. ''80 TL sınav ücretini Halkbank'ın herhangi bir şubesinden havale ücreti ödemeksizin Kurumsal Tahsilat hesabına, sınavın adı verilerek (Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı) elden yatıracaklardır. EFT, havale, ATM aracılığı ve internet bankacılığı ile yatırılan sınav ücretleri dikkate alınmayacaktır.''

Tarım ve Orman Bakanlığı'nca gerçekleştirilecek sınav ise 27 Nisan 2019 tarihinde ANKARA'da yapılacaktır.

Duyuru ve Sınav Akış Şemasına ulaşmak için lütfen TIKLAYINIZ.