Hüseyin DEMİRTAŞ-Özgeçmiş

1953 yılında Yozgat-Sorgun'da doğdu. 1973 yılında Koçaş Tarım Meslek Lisesi, 1978 yılında Şanlıurfa Sevk ve İdare Meslek Yüksek Okulu, 1995 yılında Selçuk Üniversitesi Aksaray Meslek Yüksek Okulu Süt Ürünleri bölümününü bitirdi. Tarım Bakanlığı'na bağlı İskenderun, Şanlıurfa, Kırşehir ve Ankara Tarım İl Müdürlüklerinde görev yaptı.

1992-2000 yılları arasında KESK'e bağlı Tarım-Sen Ankara Şube yöneticiliği ve Şube Başkanlığı, Tarım-Sen Genel Örgütlenme Sekreterliği, Tarım-Gıda Sen kurucu üyeliği ve Merkez Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulunduktan sonra 2001 yılında emekli oldu.

2002 yılında Türkiye Tarımcılar Vakfı'nın Başkan Yardımcılığını ve daha sonra Başkanlığını yaptı. Son iki dönemdir Türkiye Ziraatçılar Derneği Merkez Yönetim Kurulu üyeliği ve Genel Sekreterliğini yürütmekteyken 4 Ağustos 2016 günü Genel Başkanlığa seçildi. 14.04.2018 tarihinde yapılan seçimli 41. Olağan Genel Kurulunda yeni Yönetim Kurulu seçilmiş olup, Yönetim Kurulunun aralarında yapmış olduğu görev dağılımıyla Genel Başkanlığa tekrar Hüseyin DEMİRTAŞ seçilmiştir. Evli ve iki çocuk babasıdır.