Fatma GÜNEŞ (Genel Başkan Yardımcısı)

1953 Ankara doğumludur. 1965-68 Çayırova Teknik Bahçıvanlık Okulu, 1972 Ankara Ev Ekonomisi Meslek Lisesi mezunudur. Tarım Bakanlığı bünyesinde çeşitli görevlerde bulunduktan sonra İl Kontrol Laboratuvar Müdürlüğünden emekli oldu. 1994 yılından bu yana Türkiye Ziraatçılar Derneği Yönetim kurulu üyesidir. Evli ve bir çocuk annesidir.

Veyis ÇALIŞKAN (Genel Sekreter)

1950 Yozgat-Sorgun doğumludur. 1965 yılında Koçaş Teknik Ziraat Okulunu, 1971 yılında Çiçekdağı Meslek Ziraat Okulunu, 1993 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni bitirdi.

Sivas-Suşehri, Tokat-Erbaa Ziraat Mühendisliklerinde çalıştı. 1978 yılında Zirai Mücadele ve Zirai Karantina Genel Müdürlüğü, Zirai Mücadele ve Zirai Karantina Bölge Başkanlığı, Kalecik İlçe Tarım Müdürlüğü, Tarım Alet ve Makinaları Test Merkezi Müdürlüğü ve Çankaya Belediyesi bünyesinde görev yaptı. 1998 yılında emekli oldu Evli, üç çocuk babasıdır.

S. Zeki YILMAZ (Genel Sayman)

1952 Erzinvan Kemaliye doğumludur. İlk ve ortaokulu Kemaliye'de okuduktan sonra 1974 yılında Tarım Meslek Lisesi'ni bitirdi. Daha sonra Anadolu Üniversitesi Tarım Ön Lisans Bölümünden mezun oldu. Hatay, Erzincan-Kemaliye ve Uşak'ta Teknik Ziraat ve İl Müdürlüklerinde çalıştı. 1990-2002 yılları arasında TZD Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Halen Merkez Yönetim Kurulunda Sayman olarak görevine devam etmektedir.

Hasan ÖZDİN (Örgütlenme Sekreteri)

1951 Trabzon-Sürmene doğumludur. 1971 yılında Trabzon Tarım Meslek Lisesinden, 1994 yılında Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Bafra Meslek Yüksek Okulundan mezun oldu. Tarım Bakanlığı bünyesinde Ordu, Akçakoca, Samsun ve Bolu il müdürlüklerinde görev yaptıktan sonra emekli oldu. 1998 yılından bu yana TZD Bolu Şubesi Başkanlığını yürütüyordu. Halen TARSİM eksperlik görevini yapıyor. Evli ve bir çocuk babası.

Cuma SARIKAYA (Özlük ve Mesleki Sorunlar Sekreteri)

1951 Kırıkkale-Büyükafşar doğumludur. 1968 yılında Konya Konuklar Teknik Ziraat Okulu'nu, 1971 yılında Bursa Ziraat Meslek Lisesi'ni ve Tarım Ön-Lisans programını bitirdi. Tarım Bakanlığı Gümüşhane Teknik Ziraat Müdürlüğü, Yozgat Çekerek Ziraat Mühendisliği, ve Ankara Çubuk İlçe Tarım Müdürlüğü bünyesinde görev yaptı. 1995 yılında emekli olduktan sonra Türkiye Ziraatçılar Derneği Yönetim Kurulu'nda görev aldı.

Nusrettin AYDIN (Basın ve Yayın Sekreteri)

1947 Sivas-Koyulhisar doğumlu. 1967 yılı Bursa bölge Ziraat Okulu mezunu. Tarım Bakanlığı bünyesinde Bolu-Mengen, Van-Merkez, Gürpınar, Çatak , Eskişehir-Sivrihisar, Ankara Zirai Mücadele Bölge Başkanlığı, Ankara Çamlıdere ilçesi ve Ankara Tarım İl Müdürlüklerinde görev yaptı. 1997 yılında emekli oldu. Evli ve üç çocuk babası.

YEDEK

1- Ali Fuat GÜLER